Viorica Dăncilă atacă opoziția pentru că nu a vrut vot pe moțiune sâmbătă: „România nu se reconstruiește în weekend?”

Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac la adresa opoziției, după votul din plenul Camerei Deputaților în care a fost respins calendarul care prevedea vot pe moțiunea de cenzură sâmbătă. Ea acuză partidele de opoziție că nu vor să „sacrifice o zi de sâmbătă”.

„Le-am oferit ocazia de a supune moțiunea la vot cât mai repede, această stare de incertitudine are efecte la nivelul întregii societăți. Am avut surpriza de a constata că opopziția fuge de propria moțiune”, a spus Viorica Dăncilă.

„Au demostrat că nu au un număr suficient de voturi pentru moțiune, cu cele 194 de voturi exprimate azi în Parlament. Nu PSD trebuie să adune voturi, opoziția trebuie să-și asigure 233 de voturi și nu acestea nu există”, a continuat premierul.

„Acestă tărăgănare a votului chiar de semnatarii moțiunii arată cât de repede își doresc să vină la guvernare. România nu se reconstruiește în weekend? E prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă? Nu voiau cei din PNL ca sâmbăta să fie zi lucrătoare?”, a spus Viorica Dăncilă, cu referire la un proiect de lege depus de liberali și care a fost interpretat în mod eronat ca o propunere de a transforma sâmbăta în zi de lucru.

Dăncilă, șefa PSD și candidata partidului la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, i-a acuzat pe cei din opoziție că au o „atitudine de oameni politici amatori care se joacă de-a moțiunea”.

„Să le spună alegătorilor că în wekend nu mișcă un deget pentru a schimba soarta țării”, a continuat ea.

Viorica Dăncilă a mai spus că moțiunea de cenzură nu va trece.

Declarațiile ei vin după ce opoziția a reușit astăzi o victorie importantă împotriva PSD care încearcă în continuare prin toate mijloacele să blocheze votul la moțiunea de cenzură. Partidele din Opoziție s-au unit și au respins, prin vot, calendarul stabilit de PSD prin care votul la moțiune ar fi urmat să fie dat sâmbătă. Președintele Camerei Deputaților a anunțat că moțiunea de cenzură va fi votată joia viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri