Viorica Dăncilă, către parlamentari: „Mulți vă bucurați de ce a făcut Tudorel Toader”

Data actualizării: Data publicării:
dancila parlament captura

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar primi mai multe voturi de la parlamentari decât are coaliția PSD-ALDE, dacă ar fi un vot secret.

Ea a făcut această declarație în replică la acuzațiile aduse de opoziție în ceea ce privește modificarea legilor justiției.

Dacă ar fi un vot secret pentru Tudorel Toader, voturile ar fi în favoarea dlui ministru cu mult peste majoritatea pe care o avem noi în Parlament. Mulţi dintre dvs. sunteţi foarte bucuroşi de ce a făcut dl ministru. Şi în rândurile dvs. sunt care au fost anchetaţi abuziv. Mă refer în primul rând la PNL”, a spus Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, premierul a spus că legile justiției au fost adoptate de Parlament, nu de Guvern, prin ordonanță de urgență.

Nefiind implicat Guvernul, n-am ce să vă răspund. Guvernul s-a implicat ulterior doar pentru a introduce unele recomandări ale Comisiei de la Veneţia”, a susținut Dăncilă.

Opoziţia a depus săptămâna trecută moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească „Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată.

Moțiunea este dezbătută și urmează să fie votată astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri