Viorica Dăncilă, despre o posibilă remaniere: Se va face o evaluare a fiecărui ministru

Data publicării:
dancila guvern

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanţa, că nu se va discuta despre remaniere guvernamentală la şedinţa Comitetului Executiv de la finalul acestei săptămâni, întrucât nu a fost realizată evaluarea miniştrilor. Activitatea acestora va fi analizată prin prisma programului de guvernare, a mai spus Dăncilă.

- Despre CEx PSD. Aveți de gând să propuneți o remaniere?

Viorica Dăncilă: Nu se va vorbi la acest CEX despre remaniere guvernamentală. Am spus că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcție de programul de guvernare. Nu am făcut încă această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere.

- Sunteți mulțumită de toți miniștrii?

Viorica Dăncilă: Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac, comparativ cu sarcinile îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizari.

- Lideri PSD spun ca ar trebuii schimbați anumiți miniștri mai repede, pentru că preluăm preşedinția Consiliului European.

Viorica Dăncilă: E adevărat, pentru noi preşedinția Consiliului UE e foarte importantă, e un examen pe care îl dăm după aderare. În acest sens, pentru că tot ați adus în discuție, vă asigur că suntem în grafic cu pregătirile, avem dosarele pregătite pentru fiecare ministru. În ceea ce privește preluarea preşedinției, se fac toate eforturile din partea guvernului, pentru ca preşedinția să fie de succes.

- Dacă vor fi noi nume în guvern, nu le va fi greu să fie pregătiți?

Viorica Dăncilă: Chiar daca vor fi schimbări în guvern, v-am spus că nu am discutat încă, vom avea grijă ca fiecare să fie pregătit, pus la punct cu preşedinția austriacă, v-am spus că asigurăm preşedinția din umbră, precum și cu obiectivele pe care le avem în cadrul preşedinției.

- Momentul când s-a dat ordinul de intervenție a jandarmilor pe 10 august?

Viorica Dăncilă: Nu aş vrea să vorbesc despre acest lucru. A dat explicații și a prezentat un raport Carmen Dan. Am spus de nenumărate ori că nu vreau să acuz sau să absolv pe cineva de o vină, dar pentru mine e important ca atunci când se fac acuzații, acestea să fie bazate pe probe concrete.

- Prefectul spune că a mințit ministrul de Interne.

Viorica Dăncilă: Aceste lucruri se vor discuta la guvern. Nu am avut încă o discuție cu prefectul și ministrul de Interne.

- Când va fi finalizată evaluarea? Spuneați că se face periodic.

Viorica Dăncilă: O evaluare totală va urma.

- Aveți sprijinul PSD?

Viorica Dăncilă: Această evaluare se va face în coaliție. Suntem guvern politic și e normal ca evaluarea să o facem în coaliție și să discutăm cu copreşedinții.

- Când?

Viorica Dăncilă: Începând de luna aceasta începem să facem evaluarea. Dar cred că mai important decât evaluarea e faptul că toate măsurile luate sunt bune, că respectăm programul de guvernare și cred că acest lucru se observă, chiar dacă văd răutăți în spațiul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri