Viorica Dăncilă: Gabriel Oprea are funcția de vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD. Are drept de vot

Data publicării:
gabriel oprea e vicepresedinte in Comitetul Executiv National al PSD
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Viorica Dăncilă a explicat, duminică seară, de ce fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost la sediul PSD. Ea a anunțat că fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută ca lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre motivul pentru care Gabriel Oprea a fost prezent duminică la sediul PSD.

Președintele UNPR Gabriel Oprea a fost prezent duminică seară la sediul PSD din Kiseleff, deși secretarul general al PSD, Mihai Fifor, declara pentru Digi24 că el nu l-a văzut și că habar n-are despre prezența generalului la PSD.

Gabriel Oprea a fost ministru de Interne în Guvernul Ponta, însă a demisionat după moartea polițistului Bogdan Gigină.

Anul trecut, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Poliţie, care susțin că reprezintă 19.000 de oameni care lucrează în Ministerul de Interne, au anunțat că Gabriel Oprea s-a înscris în sindicatul lor.

Citiți și: Viorica Dăncilă bagă PSD în ședință. A convocat Comitetul Executiv al PSD pentru marți

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri