Viorica Dăncilă, la Bruxelles: În România este respectat statul de drept. Lupta anticorupţie şi drepturile cetăţenilor - o prioritate

Data actualizării: Data publicării:
dancila bruxelles

Statul de drept este respectat în România, a dat asigurări miercuri premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

În România este respectat statul de drept. Şi am să repet ceea ce a spus preşedintele Comisiei Europene - în orice stat membru, statul de drept, drepturile cetăţenilor şi lupta anticorupţie trebuie să primeze. Eu, ca prim-ministru, trebuie să am în vedere toate aceste aspecte şi vă garantez că atât lupta anticorupţie, cât şi statul de drept, dar şi drepturile cetăţenilor vor fi pentru mine o prioritate. Legat de ceea ce a spus Comisia de la Veneţia - vreau să vă spun că Guvernul României nu a dat decât o singură decizie pe Justiţie, o singură ordonanţă de urgenţă a Guvernului României pentru a pune în practică recomandări ale Comisiei de la Veneţia. În rest, toate aceste acuze referitoare la Guvernul României, la faptul că nu punem în vigoare anumite aspecte nu sunt demonstrate de realitate”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a răspuns astfel la întrebarea adresată de Guido Wolf despre situaţia privind statul de drept în România.

Coeziunea se reflectă în valorile noastre comune şi în principiile comune. Principiul statului de drept este central, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei sunt foarte importante pentru funcţionarea democraţiei. Rugămintea mea pentru Guvernul român este să ţineţi cont de tot ce spun Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia, să le luaţi în serios. Acestea nu vor să se amestece în problemele interne, este vorba doar despre încredere în statul de drept din Europa pentru că fără această încredere nu se mai poate face nimic”, a spus Guido Wolf, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri