Exclusiv Viorica Dăncilă lasă Guvernul și pleacă la New York pentru fotografii de campanie

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dancila la Palatul Victoria impreuna cu membrii guvernului
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a suspendat strategia PSD privind restructurarea Guvernului și supraviețuirea în Parlament, anunțându-și partidul că se amână toate planurile cu două săptămâni, pentru că și-a aranjat o deplasare în SUA. Dăncilă va pleca în ultima săptămână din septembrie în Statele Unite ale Americii, unde, conform unui document obținut exclusiv de Digi24.ro va participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că premierul încearcă să obțină întrevederi cu oficiali americani, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al SUA. 

Viorica Dăncilă va fi însoțită de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și de ministrul de Externe, Ramona Mănescu. În aceeași perioadă, la New York are loc Adunarea Generală ONU, la care participă președintele Klaus Iohannis. 

Premierul încearcă să își aranjeze câteva întâlniri la nivel înalt, ținând cont că la ONU vor participa șefii de stat și de guvern. Pe data de 27 septembrie, Viorica Dăncilă, împreună cu Eugen Teodorovici și Ramona Mănescu vor discuta despre „oportunitățile de business în România” ale investitorilor americani. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.

Iohannis, Dăncilă și Barna, poze de campanie din SUA

În perioada 24-26 septembrie și Klaus Iohannis se va afla la New York. Președintele participă la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Iohannis va susține discursul național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU.

Și președintele USR, Dan Barna va merge în aceeași perioadă în Statele Unite ale Americii. Acesta a anunţat că va efectua în perioada 21-28 septembrie o vizită în SUA, unde va avea diverse întâlniri şi va participa la forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene. CEPA Forum 2019 va avea loc pe 23 septembrie. Conform programului CEPA Forum 2019, la eveniment vor lua cuvântul mai mulţi miniştri de externe, printre care şi Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri