Viorica Dăncilă refuză să o retragă pe Rovana Plumb: „Are, în continuare, susținerea mea necondiționată”

Data publicării:
dancila o felicita pe rovana plumb
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Viorica Dăncilă spune că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, în Comisia JURI a Parlamentului European, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta. Premierul precizează, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că Rovana Plumb se bucură, în continuare, de susținerea ei necondiționată.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară - nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul s-a întors sâmbătă din vizita din Statele Unite. 

Viorica Dăncilă laudă „profesionalismul și buna-credință” a Rovanei Plumb și speră că luni comisia JURI își va schimba avizul. „O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a completat premierul.

Șefa PSD atacă partidele din opoziție spunând că în ultimele zile au arătat lumii o Românie dezbinată și scindată de interese mărunte.  „Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an”, spune Viorica Dăncilă.

În final, ea ajunge la subiectul votului de la alegerile prezidențiale: „Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă”, menționează prim-ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rovana Plumb și candidatul Ungariei, decizii așteptate luni

Rovana Plumb, nominalizată din partea României pentru portofoliul Transporturilor, a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la votîn Comisia pentru Afaceri Juridice.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) explică într-o scrisoare către președintele Parlamentului European David Sassoli că este îngrijorată de faptul că Rovana Plumb ar fi în potențial conflict de interese și există serioase îndoieli că ar putea fi comisar european pentru transporturi. În replică, David Sassoli transmite președintelui Comisiei JURI, Lucy Nethsingha, că este suspendat comisarul desemnat Rovana Plumb și cere forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Anterior audierii de joi în forul legislativ european, Comisia JURI a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, potrivit unui document obținut de MEDIAFAX.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11:30 - 12:30, ora României, au declarat surse europene pentru MEDIAFAX.

Citiți și: Zece dintre cei 26 de comisari desemnaţi vor trebui să dea explicaţii cu privire la averile lor

Editor: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri