Viorica Dăncilă, replică pentru Tudorel Toader pe tema ordonanțelor

Data publicării:
colaj dancila toader_govro

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat într-o postare pe Facebook de ce a refuzat să-şi asume modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă: textele - pe care ministerul le-a trimis, totuşi, spre consultare sistemului judiciar - au fost „elaborate în alte centre de reflecţie”. Premierul Viorica Dăncilă i-a dat replica, vineri, fostului său ministru. Ea spune că nu a primit nimic de la Tudorel Toader pe tema ordonanțelor.

„Nu am de unde să știu de ce dânsul a spus aceste lucruri. Nu, nu am avut un draft, deci nu știu ce să vă răspund, pentru că eu nu am avut un draft al acestor ordonanțe de urgență”, le-a spus Viorica Dăncilă jurnaliștilor care au întrebat-o despre ceea ce susține Tudorel Toader.

Tudorel Toader explică, într-o postare amplă publicată pe Facebook, care a fost traseul modificărilor la legislaţia penală în timpul mandatului său, dar şi că proiectele de lege pe care le-a iniţiat în 2017 au fost modificate de Parlament. Toader susţine şi că o legislaţie penală mai blândă, cu termene de prescripţie mai mici şi dezincriminarea unor infracţiuni nu este în niciun caz urgentă, astfel încât să justifice adoptarea de Executiv, prin ordonanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri