Viorica Dăncilă s-a plictisit de viața fără job și se întoarce în viața politică

Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 - EXIT POLL - PSD - VIORI
Inquam Photos / Adriana Neagoe

Fostul premier Viorica Dăncilă a scris joi, pe Facebook, după o perioadă lungă în care nu a mai avut nicio postare politică. Dăncilă critică intenția guvernului, anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, de a crește, opțional, vârsta de pensionare la 70 de ani. Fostul președinte al social democraților susține că PNL vrea să „forțeze” românii să muncească, pentru a nu fi nevoiți să plătească pensiile lor.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Premierul Ludovic Orban afirma în luna decembrie că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Acesta mai preciza atunci că vârsta de pensionare va rămâne la 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârstă dacă doresc acest lucru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri