Viorica Dăncilă se roagă de Klaus Iohannis să îi numească interimarii: Să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii

Data publicării:
dancila se roaga de iohannis sa ii numeasca ministrii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă face un apel pe Facebook prin care îi cere președintelui să numească miniștrii interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Prim-ministrul îi cere lui Klaus Iohannis să renunțe la „vendete” și „să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei”.

În postarea sa, Viorica Dăncilă se roagă de președinte să nu blocheze activitatea Guvernului.

„Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici.”, a scris Viorica Dăncilă.

Premierul menționează că are nevoie de un guvern funcțional.

„România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui.” scrie Dăncilă.

Luni, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au avut o convorbire telefonică în care au discutat despre situația miniștrilor. În urma discuției telefonice, președintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului că îi va răspunde în legătură cu propunerile de miniștri interimari „într-un timp cât mai scurt”.

Editor: Robert Kiss

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri