Viorica Dăncilă: Se vor face stadioanele Giuleşti, Dinamo, Rapid şi Giuleşti

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila aprilie_govro
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, la România TV, că Guvernul va finaliza pentru Euro 2020 toate cele trei stadioane - Dinamo, Rapid şi Giuleşti. Dăncilă a revenit şi a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf, după ce moderatorul i-a atras atenţia că Rapid şi Giuleşti înseamnă acelaşi lucru.

viorica dancila aprilie_govro
Foto: gov.ro

Întrebată dacă până la Campionatul European de Fotbal din 2020 vor fi finalizate cele trei stadioane, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: „Se vor face. Aţi văzut că deja sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid şi…”. După o pauză de câteva secunde, ea precizat: „Giuleştiul, Dinamo, Rapid şi Giuleşti”, relatează News.ro. 

După ce moderatorul i-a atras atenţia că stadionul echipei Rapid este Giuleştiul, Viorica Dăncilă a spus: „Dinamo, Giuleşti şi Arcul de Triumf, cel de rugby. Se fac cele trei stadioane”.

Este puţin probabil ca stadionul Dinamo să fie gata la timp pentru Europeanul din 2020. Așa spunea, în martie, chiar vicepremierul Paul Stănescu, punând întârzierile pe seama chestiunilor de natură juridică. În schimb, proiectul pentru stadionul Giulești intră în curând în linie dreaptă, iar pentru Steaua și Arcul de Triumf au fost alocați banii, dar mai trebuie găsiţi constructorii. Stadionul Steaua va fi demolat cu totul și ridicat de la zero.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. 

La finalul anului viitor, inspectorii UEFA vor ajunge în România să vadă ce au reuşit autorităţile noastre să facă la 4 ani de când ţara noastră a fost selectată să gazduiască meciurile din Euro 2020.

Bucureştiul, alături de alte 12 oraşe mari din întreaga lume, a fost selectat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi o altă partidă din optimile Campionatului European 2020.

Pe de altă parte, în aceeași emisiune de la România TV, premierul Viorica Dăncilă a explicat de ce a pronunţat „douăzeci-douăzeci” atunci când a vorbit despre Campionatul European de fotbal din anul 2020, ea susţinând că la Bruxelles se spune „Euro douăzeci-douăzeci”, iar după nouă ani în care a fost europarlamentar „este normal să încerci să duci mai departe acest lucru”.

„Să ştiţi că foarte mulţi au spus că au văzut în acest lucru o greşeală. Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La Bruxelles există Orizont douăzeci-douăzeci, Euro douăzeci-douăzeci. Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe. De acum încolo voi zice 2020”, a spus Dăncilă, într-un interviu difuzat luni seară de România TV.

Viorica Dăncilă şi-a atras critici după ce la începutul unei şedinţe de Guvern a vorbit despre modernizarea Stadionului Giuleşti în perspectiva CampionatuluI European de fotbal din 2020, an pe care l-a pronunţat „douăzeci-douăzeci”. 

Premierul Viorica Dăncilă a mai că aceia care o critică şi spun despre ea că este „marioneta lui Dragnea” caută să arunce cu noroi în anumiţi oameni, pentru că „aşa au fost învăţaţi”.

„Am ajuns la concluzia că trebuie să îi las să vorbească, pentru că nu au alte lucruri legate de guvernare, legate de obiective majore, şi caută să arunce cu noroi în anumiţi oameni, pentru că aşa au fost învăţaţi. Eu merg mai departe, încerc să ignor aceste lucruri şi de multe ori, când îi văd aşa de înverşunaţi pe lucrurile mărunte, îmi dau seama că merg în direcţia bună”, a spus Dăncilă, întrebată despre criticile pe care le primeşte.

Ea a susţinut că „sunt lucruri care nu trec impasibil" pe lângă ea, dar încearcă să îşi păstreze echilibrul: „Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine. Nu, sunt anumite lucruri care într-adevăr, nu îmi vine să cred că cineva poate gândi aşa ceva. Încerc să îmi păstrez echilibrul, am o datorie şi trebuie să fiu un om echilibrat şi să încerc să ignor anumite lucruri”, a mai spus premierul.

Citește și: 

Celebrele gafe ale premierului Viorica Dăncilă - de la „imunoglobină”, la „douăzeci-douăzeci” și „privelegiați”

Stadionul Steaua va fi demolat și ridicat de la zero

Noul stadion Steaua va avea muzeu și bar sky-view

Stadionul Dinamo, șanse mici să fie gata pentru Euro 2020

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri