Viorica Dăncilă face campanie pentru Iohannis: Voi vota la referendum

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Viorica Dăncilă vorbește la ședința de Guvern,
Premierul Viorica Dăncilă. Foto: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul pe justiție din 26 mai. Aceasta, în condițiile în care mai mulți lideri ai PSD și ALDE au îndemnat la boicotarea referendumului sau au făcut campanie împotriva acestuia.

Aflată într-o vizită în municipiul Bacău, Dăncilă a spus că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei, potrivit Agerpres.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (...) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a spus și în urmă cu o lună că vrea să meargă la referendum. Întrebată, în cadrul unui interviu pentru Adevărul, dacă votează la referendum, chiar dacă mai mulți lideri social-democrați au spus că nu vor face acest lucru, premierul a răspuns: „Aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma. Dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii polititice”.

Declarația ei vine la o zi după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un avertisment dur la adresa ei. Dragnea a spus că va analiza situaţia Vioricăi Dăncilă în ce priveşte relaţia ei cu partidul, după alegeri.

„Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri