VIP-uri după gratii. Scurtul drum de la jacuzzi la baia comună 

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

Dorin Cocoş, Elena Udrea, Adriean Videanu sau Alina Bica sunt doar câţiva dintre cei care au dormit pe paturile de metal etajate din arestul central.

Oameni de afaceri, politicieni de renume, afaceriști celebri, parte din ei au ajuns fie și pentru 24 de ore în arestul poliției. Acomodarea nu este câtuși de ușoară.

Miniștri de finanțe, foști premieri, miniștri ai turismului şi chiar fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, au fost încarceraţi în celulele modeste ale arestului central din Bucureşti.

În urmă cu câteva zile Elena Udrea părăsea unul dintre cele mai de lux cartiere rezidențiale din Capitală. Un cartier situat în nordul Bucureștiului. Aici locuia într-un apartament de peste 100 de metri pătrați pentru care plătea o chirie de aproximativ 3.000 de euro. 

Schimbarea a fost radicală. Elena Udrea a ajuns în mai puţin de 24 de ore în arestul poliţiei. A schimbat apartamentul luxos cu o celulă de puţin peste 20 de metri pătraţi pe care o împarte cu alte două femei, suspectate de evaziune în dosarul Adrian Sârbu. Fostul ministru al Dezvoltării a cerut chiar să refacă pe propria cheltuială celula în care este închisă.

Nu mai departe de acum două săptămâni un alt nume sonor, fost ministru al Economiei, schimba vila de peste 1300 de metri pătraţi din Snagov cu celula de câţiva metri din Bucureşti. Adriean Videanu a fost reţinut, iar apoi arestat preventiv. Și exemplele pot continua. Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, omul de afaceri Dorin Cocoş sau Adrian Sârbu fac parte acum din VIP-urile care au schimbat luxul de acasă cu baia comună şi paturile suprapuse din arest. 

Repartizarea în celule este teoretic aleatorie, în fapt preferenţială. De exemplu, Dorin Cocoş este închis în fosta celulă a lui Sorin Ovidiu Vântu. Alin Cocoş este închis alături de soţul Cristinei Spătar, iar Gabriel Sandu stă în celula în care a fost închis fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

Că viaţa la închisoare nu este totuşi ca cea de acasă o dovedesc şi cele păţite de Adrian Sârbu. Patronul Mediafax a rămas fără două costume în timpul petrecut în arestul central. Au dispărut în timp ce Adrian Sârbu era în faţa judecătorilor.

Psihologii avertizează şi spun că schimbările bruşte ale mediului în care trăiesc milionarii ajunşi după gratii sunt vizibile. „O percep ca pe o experiență puternic negativă, experimentând chiar inclusiv negare, confuzie, nelinişte, anxietate, resentimente”, a spus psihologul Jeni Chireac.

Averile celor care au intrat în ultimul an în arest sunt de cel puţin cinci ori mai mari decât bugetul Poliţiei Capitalei, care pentru 2014 a avut alocate 146 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri