Video Virgil Popescu, acuzat de conflict de interese în cazul taxei evitate de OMV Petrom. Familia lui face afaceri cu compania austriacă

Data actualizării: Data publicării:
Virgil Popescu face declarații la Guvern
Virgil Popescu. Foto: gov.ro

Taxa pe solidaritate a încins spiritele în Coaliție. Liderii PSD și PNL au ajuns să își arunce acuzații în căutarea unui țap ispășitor. În cadrul emisiunii Studio Politic, social-democratul Gabriel Zetea l-a acuzat pe ministrul Virgil Popescu de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării. L-a indicat astfel vinovat pentru scăparea pe care ar putea să o aibă OMV Petrom de la plata taxei de solidaritate. Liberarul Robert Sighiartău admite o greșeală care ar trebui corectată.

În plin scandal provocat de faptul că OMV Petrom ar putea să scape de plata taxei de solidaritate, social-democrații îl acuză pe Virgil Popescu de conflict de interese în rezolvarea acestui subiect.

Gabriel Zetea, deputat PSD: Îl întrebăm cu toții pe Virgil Popescu care sunt legăturile sale cu OMV Petrom, care sunt legăturile și afacerile de familie pe care familia ministrului Virgil Popescu le are direct cu OMV Petrom. Cred că în declarația de avere și declarația de interese ale lui Virgil Popescu sunt trecute afacerile pe care familia domnului ministru le face direct cu OMV Petrom prin benzinăriile pe care le are. Trebuie să îl întrebăm dacă există un potențial conflict de interese.

Robert Sighiartău: Asta trebuie să răspundă Virgil Popescu personal, deși nu cred că există un conflict de interese. Dacă există o greșeală, haideți să ne mai asumăm și greșeli, că doar n-or fi pesediștii perfecții lumii.

Potrivit celei mai recente declarații de avere a ministrului Energiei, acesta are 121 de acțiuni la OMV Petrom în valoare de 77 de lei și alte 9 acțiuni la SC Lavist SRL în valoare de 190 de lei. Aceasta din urmă deține potrivit profit.ro trei benzinării în Mehedinți. Compania o are acționar majoritar pe soția ministrului, Laura Negulescu. În 2022 aceasta raporta câștiguri de 130.000 de lei de pe urma acțiunilor la firma care deține cele trei benzinări din Mehedinți.

„Nu văd nicio stare de incompatibilitate. În condiţiile în care şi soţul premierului lucrează tot în Petrom, consider că este o uşoară răutate (să fie întrebat acest lucru - n.r.). Nu există niciun interes între a administra o staţie şi a face politica energetică a unei ţări. Eu nu cred în lucruri de genul ăsta şi vă rog să trecem peste acest subiect”, spunea Virgil Popescu, în 2019, când premier era Viorica Dăncilă.

Digi24 i-a solicitat o reacție ministrului după atacul colegilor de coaliție, dar până în aceast moment acesta nu a putut fi contactat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri