Virgil Popescu, după ce a fost agresat de George Simion: Nu mi-a fost deloc teamă. Se uita foarte amenințător în ochii mei

Data actualizării: Data publicării:
George Simion îl agresează pe Virgil Popescu în Parlament.
Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, în Parlament, după ce a fost agresat de George Simion în timpul ședinței din Parlament destinată dezbaterii moțiunii simple împotriva acestuia, că în semn de protest a refuzat să mai prezinte discursul său. Acesta a spus că nu i-a fost „absolut deloc teamă, că suntem în Parlamentul României, nu în perioada interbelică, într-o zonă de tristă amintire”. Oficialul din guvern a mai spus că „ar trebui modificat regulamentul” din Parlament pentru a preîntâmpina astfel de incidente.

„Lucrurile astea nu sunt noi, s-au mai întâmplat. În această nouă sesiune parlamentară lucrurile văd că revin la niște lucruri de care mie, vă spun sincer, nu mă simt în largul meu.

Dacă ne aducem aminte, a mai fost bruscat un alt coleg de-al meu. A fost bruscat în sesiunea trecută”, a afirmat Virgil Popescu.

Copreședintele AUR George Simion l-a agresat în timp ce Popescu vorbea, luni, de la plenul Parlamentului, în timpul moțiunii simple împotriva ministrului Energiei. Simion îi striga că este „un hoț” în timp ce ministrul Energiei îi spunea că este „un prost”.

Întrebat dacă s-a așteptat ca în momentul incidentului să intervină cineva, având în vedere că chestorii au fost solicitați să-l îndepărteze pe George Simion, Virgil Popescu a spus: „Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. Sunt deputați, nu sunt persoane de ordine”.

„În semn de protest, nu voi mai prezenta astăzi, voi depune în scris discursul și vi-l voi da și dumneavoastră ca să aveți exact răspunsul la moțiunea simplă. Și colegii mei din grupul PNL la fel vor face”, a afirmat ministrul.

Întrebat de ce nu mai dorește să intre în sala de plen, dacă îi este teamă, acesta a răspuns: „Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă - nu mi-a fost absolut deloc teamă – că suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, nu suntem într-o zonă de tristă amintire și lucrurile trebuie să reintre în normal”.

Întrebat dacă va depune plângere împotriva lui George Simion, liberalul a spus: „O să văd și eu înregistrările, exact cum a fost și o să mă gândesc foarte bine împreună cu colegii mei, colegi avocați, să văd exact ce se poate face pentru a preîntâmpina. În primul rând, mă interesează ca în Parlamentul României acest lucru să nu se mai întâmple”.

Deputatul PNL nu a vrut să recunoască că l-a făcut „prost” pe George Simion.

Popescu a precizat că s-a temut că ar putea degenera conflictul: „Se uita foarte amenințător în ochii mei”.

„După părerea mea și a colegilor din PNL, cred că ar trebui modificat regulamentul și preîntâmpinate aceste tipuri de manifestări.

M-aș fi simțit mai în siguranță dacă autocenzura colegilor deputați, indiferent din ce partid fac parte, ar funcționa. M-aș simți mai în siguranță într-un Parlament în care nu ar exista aceste manifestări, decât să știu că există manifestări de genul acesta, dar că există posibilitatea să te apere SPP sau oricare alt organ.

S-a ajuns mult prea departe și cred că trebuie luate măsuri astfel încât să ne oprim”.

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, spune că va fi modificat regulamentul „pentru instituirea de sancțiuni drastice pentru astfel de situații".

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri