Vlad Alexandrescu: „În buget, banii alocaţi pentru persoanele cu dizabilităţi sunt zero. Au tăiat tot, absolut tot!”

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu acuză PSD că umileşte copiii şi adulţii cu dizabilităţi, pentru că în proiectul de buget banii alocaţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi centrele speciale pentru minori sunt zero, toată responsabilitatea fiind lăsată în seama primăriilor, unele dintre ele cu foarte puţine fonduri.

PSD umileşte copiii şi adulţii cu dizabilităţi! În noul proiect de buget, banii alocaţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi centrele speciale pentru minori sunt ZERO. Au tăiat tot, absolut tot! Au lăsat toată responsabilitatea în mâna primăriilor, ca şi cum primăria unui comune sau a unui orăşel mai mic care nici de trei becuri pentru iluminatul public nu are bani va putea înlocui banii de la Guvern. Doamnă Dăncilă, domnule Teodorovici, încercaţi să pricepeţi puţin! Banii aceia nu sunt bani de buzunar, neglijabili, sunt vitali pentru familiile care şi aşa abia se descurcă cu aceste greutăţi. Nu-i umiliţi şi mai mult, a făcut-o şi o face statul român cât pentru zece generaţii deja”, a spus Vlad Alexandrescu, potrivit News.ro.

Senatorul USR le mai spune guvernanţilor că nu le-a fost destul că au tăiat banii pentru investiţii în autostrăzi şi spitale pentru a plăti pensiile speciale şi rudele lor de la stat, iar acum vor să-i distrugă pe cei mai vulnerabili.

Orlando Teodorovici a promis la un moment dat în faţa părinţilor copiilor cu dizabilităţi că va corecta această problemă, dar se pare că a fost o minciună. I-a minţit în faţă pe acei oameni disperaţi că nu îşi vor mai putea îngriji copiii, dar ca să le închidă gura, iar acum se dă dispărut. Nu ne lăsăm până nu le daţi banii înapoi acestor oameni care şi aşa depun eforturi supraomeneşti”, precizează Alexandrescu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus, pe de altă parte, că banii pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități sunt asigurați în bugetul pe 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri