Vlad Voiculescu: „Discuția despre grupul de lucru este ridicolă. Premierul vorbește fără să fie în cunoștință de cauză”

Data publicării:
vlad voiculescu cu masca neagra la ministerul sanatatii
Vlad Voiculescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, spune că discuția despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea raportării deceselor de Covid de la Ministerul Sănătății este „ridicolă” și că premierul Cîțu a fost informat despre înființarea acestui grup de lucru - „sunt lucruri banale”, a mai spus Voiculescu.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de Covid-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei”, a afirmat Vlad Voiculescu la Prima TV, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, prim-ministrul a fost informat printr-o scrisoare clasificată, transmisă la Guvern, pentru care există şi semnătură de primire.

„Astea sunt două lucruri banale. Unu - că s-a format un grup de lucru şi doi - că există o informare transmisă (către premier - n.red.), cu semnătura de primire de la cineva de la cancelarie, de la guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a menţionat Voiculescu. El a adăugat că acest grup de lucru nu a putut funcţiona, în condiţiile în care patru din cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea ministrului.

„Ideea că premierul spune «nu există grupul de lucru» - există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri.

Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. (...)

Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore. Chestiunea majoră, care ar fi trebui să fie deja investigată, este problema de fond”, susţine Vlad Voiculescu.

Premierul Cîțu a spus anterior, că documentul pentru înființarea grupului de lucru despre care a vorbit Vlad Voiculescu „arată ca un fals în acte”. Premierul spune că este în desfășurare o investigație la Ministerul Sănătății în acest moment pentru a se ajunge la o concluzie.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ș.a.m.d. Ca și cum în România așa s-ar face lucrurile, iar premierul primește o coală de hârtie și semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e... Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României își va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine din neant.

(...) Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine și există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidențial» pe ele”, a spus Florin Cîțu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri