Vlad Voiculescu: În principiu, nu văd nicio problemă în a aloca Bisericii fonduri din bugetul public

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Voiculescu la Digi24 vorbeste despre finantarea bisericii din bani publici
Vlad Voiculescu Foto: captură Digi24

Fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu a declarat la Digi24 că în principiu, nu vede nicio problemă în a aloca Bisericii fonduri din bugetul public, dar în situația actuală a spitalelor din București consideră că finanțarea acestora este cea mai mare prioritate.

Declarația a fost făcută în contextul în care Vlad Voiculescu este tentat să candideze la Primăria București, iar zilele acestea s-a născut o dezbatere referitoare la finanțarea Catedralei Neamului, după ce la o rectificare a bugetului Primăriei București 10 milioane de lei au fost realocaţi de la spitale pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului

Întrebat ce ar alege dacă ar fi primar și ar fi în fața a două opțiuni: să dea cei 10 milioane de lei către un spital sau către Catedrala Mântuirii Neamului, Vlad Voiculescu a răspuns că este esențial să fie construite spitale în București și ca sistemul de sănătate al Capitalei să-i deservească așa cum trebuie pe toți bucureștenii, dar și pe oamenii din țară care de multe ori vin aici în căutarea salvării.

„Cred, de asemenea, că discursul public despre banii care merg la Catedrala Mântuirii Neamului este exagerat. Dacă ne uităm la finanțarea Bisericii și la finanțarea partidelor, vom vedea că partidele din România, partidele parlamentare, sunt finanțate relativ bine”, a punctat Vlad Voiculescu. „Nu cred că discursul meu și discursul nostru, al oamenilor care își doresc o Românie europeană, o Românie cu un sistem sanitar corect, funcțional, o Românie cu o societate care să construiască împreună, trebuie să fie despre banii care se duc sau nu la Biserică. Cred că ar trebui să fie despre ce putem să construim împreună și, mai ales, sigur, de a aduce banii acolo unde este nevoie”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Deci, dvs ați da banii către spital? a întrebat moderatorul amintind de situația cu care se confruntă Gabriela Firea. „În situația actuală a spitalelor din București, cred că nu este nicio prioritate mai mare decât asta”, a răspuns fostul ministru al sănătății. 

Dar sunteți de acord cu finanțarea de la bugetul local a acestei construcții, a Catedralei Mântuirii Neamului? a insistat moderatorul.
- E o discuție pe care aș purta-o, dacă aș avea o decizie de luat, a menționat Vlad Voiculescu. (...) În principiu, nu văd nicio problemă în a aloca fonduri din bugetul public Bisericii, a adăugat Vlad Voiculescu.

Citiți și: 

Catedrala Națională are patru buncăre antiatomice. Cifre, date și costuri pentru ridicarea celui mai mare lăcaș de cult din România

Urmăriți mai jos interviul integral cu Vlad Voiculescu din emisiunea „În fața ta”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri