Vlad Voiculescu, la Vocile Bihorului: Securiştii strigă "Securiştii!"

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Voiculescu Vocile Bihorului

"Nimeni nu-l cunoaşte pe tatăl avocatului care ne-a ajutat să înscriem partidul". Este răspunsul lui Vlad Voiculescu la acuzele istoricului Marius Oprea, care a scris că PLUS are în spate un ofiţer al fostei Securităţi. "Suntem atacaţi pentru că se tem", crede fostul ministru al Sănătăţii, care spune că atacurile se vor înteţi în perioada următoare.

Istoricul Marius Oprea, supranumit vânătorul de securişti după ce a descoperit numeroase gropi comune cu victime ale bolşevismului anilor 50, a publicat în urmă cu o săptămână un text în care acuză nou înfiinţatul partid PLUS de legături cu fosta Securitate. Avocatul din Cluj Napoca care a depus actele pentru înfiinţarea formaţiunii este fiul unui fost ofiţer al Poliţiei politice şi reprezintă eminenţa cenuşie din spatele partidului, susţine Oprea.

Vlad Voiculescu respinge categoric aceste acuzaţii, venite din partea unui istoric înregimentat politic în ALDE.

“Faptele sunt că acel domn a lucrat cu Securitatea. Dar de acolo să tragi concluzia că acel om este eminenţa cenuşie... Cum poate fi eminenţa cenuşie cineva pe care nimeni nu l-a văzut, nimeni nu-l cunoaşte; de la Dacian Cioloş până la ultimul membru care ni s-a alăturat, nimeni nu l-a văzut, nimeni nu l-a întâlnit. Nicio legatură între acest domn şi partidul PLUS.”

Atacul nu este întâmplător, crede Vlad Voiculescu, iar el se va înteţi pe măsură ce se apropie alegerile europarlamentare.

“Coşmarul acestor partide este că oameni cinstiţi, oameni care au făcut ceva în viaţă, care nu vor să se îmbogăţească şi care vor să facă ceva prin politică, să se implice. Să candideze, să ceară încrederea oamenilor, să le spună că nu suntem toţi la fel. Ăsta este un mesaj foarte important”, consideră fostul ministru al Sănătății.

26 mai este o dată pe care românii ar trebui să şi-o noteze în calendare, crede fostul ministru. Alegerile europarlamentare sunt decisive nu doar pentru România, ci şi pentru Europa.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, membru PLUS: “În perioada următoare vom avea decizii foarte importante. Vom avea bugetul Uniunii Europene, vom avea noua comisie. Acest Parlament, membrii pe care noi îi alegem pe 26 mai vor alege noua Comisie. De componenţa acestei comisii şi de influenţa pe care noi, românii, discutăm să o exercităm la Bruxelles, de asta va depinde şi soarta României într-o foarte mare măsură.”

Redactor: Bogdan Băcilă

Citiți și:  Demisie din partidul lui Cioloș: avocatul Adrian Iordache părăsește PLUS, după scandalul provocat de Marius Oprea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...