Vlad Voiculescu susține că s-a retras de la Primărie nu ca să fie ministru, ci din cauza lui Nicușor Dan care nu îi răspunde la telefon

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu si nicusor dan
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Asaltat de reproșurile colegilor de la USR PLUS, care l-au taxat pe grupurile interne de comunicare ale partidului pentru că a renunțat la funcția de viceprimar al Bucureștiului și a desemnat personal un înlocuitor, fără o procedură transparentă în cadrul formațiunii, Vlad Voiculescu a publicat, luni, o lungă explicație pentru gestul său, spunând că nu a renunțat la Primărie pentru a fi ministru, ci din cauza lui Nicușor Dan care nu i-a răspuns la telefon „mai bine de o lună”. 

„Acum 3 luni, la alegerile locale, am primit încrederea bucureștenilor pentru echipa USR PLUS. Am intrat în Consiliul General al Municipiului București pentru a servi oamenii acestui oraș: mi-am asumat managementul domeniilor sănătate și social, la nivelul Capitalei.
Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în fața dumneavoastră - a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat - cu un bilanț, alături de primarul independent susținut de USR PLUS și de PNL, și alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru București și pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, și nu din vina mea sau a USR PLUS.

Abia începând de azi avem viceprimari aleși.

Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat - sau mai degrabă nu a funcționat - echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite - respect asta și îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook. 

El susține că din această cauză, „face pasul în spate și speră din suflet ca lucrurile să se remedieze”

„Mă retrag acum, cu inima deloc împăcată (și da, chiar înțeleg criticile pe tema asta), dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziția de Ministru al Sănătății”, susține Voiculescu. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri