Sari la conținut

Voiculescu despre retragerea lui Bodog: Lasă în urmă zeci de argaţi ai partidului în posturi cheie

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu comenteză anunţul de retragere din funcţie a actualului ministru Florian Bodog, arătând că acesta a luat o decizie foarte întârziată, dar înţeleaptă. Voiculescu afirmă că, pe lângă mii de pacienţi fără medicamente, Bodog „lasă în urmă câteva straturi suplimentare de minciună, delăsare şi dispreţ”.

colaj bodog vlad voiculescu_agerpres govro

Sursă foto: Agerpres

„În final, domnul Bodog a luat o decizie înţeleaptă. Întârziată, foarte întârziată... dar înţeleaptă. A anunţat că pleacă. Lasă în urmă mii de pacienţi fără medicamente, comisii de specialitate politizate, achiziţii centralizate anulate sau întârziate, zeci de argaţi ai partidului în posturi cheie în tot sistemul de achiziţii, proiecte de spitale întârziate, un minister încă şi mai slăbit, reguli stricate sau neaplicate şi zeci de mii de medici şi studenţi descurajaţi şi scârbiţi”, scrie Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

Fostul ministru al Sănătăţii spune că, mai presus de toate acestea, Florian Bodog „lasă în urmă câteva straturi suplimentare de minciună, delăsare şi dispreţ pentru tot ce este încă adevăr, profesionalism, bunătate, demnitate şi speranţă în sistemul de sănătate românesc”.

Florian Bodog a anunţat vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD în care va fi stabilită componenţa noului guvern, că nu îşi va depune candidatura pentru un alt mandat la Ministerul Sănătăţii.

„Am luat decizia personală să nu îmi depun candidatura pentru un nou mandat. Vă asigur că voi susţine necondiţionat persoana care va prelua portofoliul şi că mă voi asigura că toate proiectele bune începute vor continua”, a declarat Florian Bodog înaintea şedinţei CEx.

El a adăugat că a informat conducerea partidului cu privire la această decizie în cursul serii de joi.

PSD Bucureşti o susţine pentru acest portofoliu pe Rodica Nassar, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea.