Vor lua aleșii puterii mai mulți sau mai puțini bani de la servicii?

Data actualizării: Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Bugetul ne face agenda și astăzi. Este a doua zi de dezbatere în plen. Suspans. Vor lua aleșii puterii mai mulți sau mai puțini bani de la servicii?

parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Până acum, Liviu Dragnea ar fi vrut să taie sume consistente, cam 20% din buget, ca să dea la programe de sănătate pentru copii, printre care celebrul program Vitamina D. În Comisia de Buget, mașinăria de vot a PSD-ALDE s-a gripat și modificarea cerută de liderul PSD a picat la vot. S-a sacrificat Ministerul de Finanțe și a acoperit gaura. Dar va rămâne oare așa? Vom afla azi.

Un al doilea subiect demn de dezbătut, Ordonanța 114 s-ar putea să nu mai semene, în mai puțin de o săptămână, deloc cu ce era în decembrie. Este Ordonanța care conține taxa pe lăcomie, taxa pentru companiile din energie, taxa pentru societățile din comunicații. Guvernanții iau serios în calcul să elimine taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru energie. Se discută și despre modificarea taxei pe activele băncilor, stabilită în funcție de ROBOR. O variantă ar fi ca taxa să fie doar pe o parte din active. Din informațile Opoziției, pe doar 10% din active, față de 100% cât e acum.

Avem deci motive suficiente să vă invităm să fiți alături de noi la ora 15.30, la Studioul politic. Jurnaliștul Digi24 Alina Manolache discută cu decidenții politici subiectele momentului. Din Parlament, la cald, despre hotărârile care ne influențează viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri