Sari la conținut

VOT. Deputatul Ion Diniţă află azi dacă poate fi arestat

Deputatul Ion Diniță este unul dintre cei mai bogați parlamentari FOTO: MediafaxFoto

VOT ION DINIȚĂ. Anchetatorii susţin că firma deputatului ar fi primit pentru reabilitarea şi întreţinerea unui drum o sumă de 10 ori mai mare faţă cea stabilită iniţial în contract.

Cel care trebuie să pună cazul Diniţă pe ordinea de zi a şedintei de plen este Biroul Permanent. Acesta se reuneşte la ora 13.30, iar şedinţa de plen este programată după-amiază.

VOT ION DINIȚĂ. Săptămâna trecută, deputaţii din comisia juridică au dat aviz negativ cererii procurorilor DNA. Au fost nouă voturi pentru arestarea deputatului şi 13 împotrivă. La discuţiile din comisie a fost prezent şi Ion Diniţă, care şi-a susţinut nevinovăţia. Acesta este cercetat pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu în dosarul preşedintelui Cosiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Dosarul Aristotel Căncescu. DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului Ion Diniţă

VOT ION DINIȚĂ. Potrivit anchetatorilor, Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat statul cu peste 7,6 milioane de euro, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului. Anchetatorii susţin că firma deputatului ar fi primit pentru reabilitarea şi întreţinerea unui drum o sumă de 10 ori mai mare faţă cea stabilită iniţial în contract. 

VOT ION DINIȚĂ. Deputatul Ion Diniţă s-ar fi îmbogăţit din contractele finanţate de Consiliul Judeţean. Una dintre firmele sale, SC GOTIC SA, a încheiat în ultimii şapte ani nu mai puţin de 70 de contracte cu primării din Braşov şi Consiliul Judeţean. 43 dintre aceste contracte au fost încheiate exact în perioada vizată de anchetă. Procurorii susţin că adaosul practicat de firma deputatului în relaţia cu CJ Braşov este, în unele contracte, şi de 1000 la sută.

Parlamentarii decid soarta a cinci colegi în ultimele două săptămâni de campanie

Ion Diniţă este unul dintre cei mai avuţi parlamentari. Deţine cincisprezece case şi apartamente în ţară, dar şi în Marea Britanie. Parlamentarul de Braşov mai are 40 de terenuri şi două maşini. Averea lui este completată de bijuterii în valoare de 90 de mii de euro, conturi şi depozite bancare în care sunt aproape 80 de mii de euro. Ion Diniţă este asociat şi acţionar la alte șase firme.