Vot undeva la Palilula: „Acuma să vedem care se alege. O rămâne Fonta, că e tânăr”

Data publicării:
sateni

Mă, spune ce e oropeanu'?”, îl întreabă o bătrână pe un sătean din Palilula.

Uite ce e..Oropeanu este Uniunea Europeană, printre care dacă nu ma înşel este şi Marea Britanie bagată, Italia, Suedia”, răspunde cel întrebat.

Ăştia sunt cu noi pe un loc?”, vine următoarea întrebare.

Răspunsul nu se lasă așteptat: „Suntem toţi, ne-am unit să nu ne bată cineva, dar în privința economiei".

După această lecţie de politică externă, domnul Ionel poate fi considerat, cu siguranţă, cel mai bine informat localnic din Palilula. Din păcate, cei mai mulţi dintre consătenii lui doar au făcut act de prezenţă la urne.

O săteancă spune că a votat, dar nu știe de ce a mers la urne: „Păi dacă ne cheamă, io nu ştiu. E un trandafir, sunt trei trandafiri. Pusei acolo pe o ştampilă, dacă fură mărunte şi fură multe”.

O femeie din Palilula mărturiseşte că a avut parte şi de un moment neplăcut în secţia de votare. „Bărbatu-meu ăsta nu poate vorbi, nu aude. Si nu mă lăsară să intru în cabină. Cine știe unde puse stampila. Daca eram eu cu el, puneam eu”, spune femeia.

În ciuda entuziasmului cu care au mers la vot, localnicii din Palilula nu se aşteaptă ca şi europarlamentarii români să dovedească acelaşi zel în a servi poporul.

„Au fiecare soţiile băgate acolo şi nouă ce ne dă de la Uniunea Europeană? Zice că fondurile alea, dar se ceartă tot ei pe ele”, e convins un sătean.

Domnul Ionel e ceva mai optimist: „Dacă avem oameni deştepţi acolo, ne atrag banii colea, dacă nu rămân, acolo şi îi mănâncă ei. Şi nouă nu ne dă nimic!”

Alegerile pentru Parlamentul European vor mai fi câteva zile principalul subiect de discuţie în Palilula. Apoi, oamenii vor începe dezbaterile pe tema viitorului preşedinte al ţării.

„Votarăm, acum asta e. Acuma sa vedem care se alege, care rămâne, o rămâne Fonta, ca e tânăr”, trage concluzia o femeie din sat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri