Votul prin corespondență bate pasul pe loc

Data publicării:
mihai voicu 2 - captura

Liberalii, la rândul lor, folosesc ezitările celor de la Putere pentru a-şi face capital de imagine pe marginea unui proiect care are şanse tot mai mici să fie aplicat la alegerile parlamentare de anul viitor.

Patru proiecte care au ca obiect votul prin corespondenţă, trei iniţiate de liberali şi unul de PSD, sunt în dezbaterea Parlamentului. Iar în decembrie anul trecut, o astfel de lege a fost respinsă şi cu ajutorul liberalilor care s-au abţinut la vot.

Cel mai probabil luni sau marţi ne vom întâlni din nou. Decizii concrete vom putea avea desigur după ce vom avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Partidului Social-Democrat. Am solicitat reprezentanţilor ca în cel mai scurt timp să facă un inventar al modelelor legislative pe care le avem din ţările avansate care aplică votul prin corespondenţă. Din fericire este timp suficient. Şi 15 noiembrie este o dată suficientă pentru a aplica votul prin corespondenţă la următoarele alegeri parlamentare”, a declarat Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod electoral.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri