ZIUA NAȚIONALĂ. Aleșii nu se mai înghesuie la evenimentele organizate de 1 decembrie

Data publicării:
22112012 20inghesuiala 201 20dec-34820

Conducerea Senatului a căutat, mai întâi, un reprezentant al instituţiei pentru evenimentele desfăşurate în Capitală ocazia Zilei Naţionale a României.Aceasta este discuția dintre Crin Antonescu și Radu Berceanu: „- Cine doreşte să participe la ceremonia de depunere de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut, la Arcul de Triumf? - Dumneavoastră, domnule preşedinte. - Bine. Merg eu. Dacă mă îndeamnă domnul Berceanu… nu mai candidează, este dincolo de bine şi de rău. - Totdeauna am fost aşa.”

Pentru sărbătorirea Zilei Naţionale la Alba Iulia s-au găsit doar doi doritori, reiese din stenogramă.

Crin Antonescu-Radu Berceanu: „- Dacă sunteţi de acord, merge domnul senator Pereş? - Nu lângă dumneavoastră. - Nu lângă mine la Bucureşti, ci la Alba Iulia. Domnule Ruşanu, doriţi? Dan Radu Ruşanu: Nu. Ilie Sârbu: Alexandru Cordoş doreşte să participe. Radu Berceanu: Altădată era o bătălie pentru participarea la Alba Iulia!”

An de an, la ceremoniile de la Bucureşti şi Alba Iulia participă oficiali din cele mai importante instituţii ale statului. Aceştia depun coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă şi asistă la parada militară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri