Polițist „atenționat” de către conducerea IPJ după ce a comentat pe pagina de Facebook a unui politician

Data publicării:
masini politie volkswagen politia romana facebook

Un agent principal de poliţie vâlcean a fost cercetat de către superiori după ce a făcut un comentariu pe pagina de socializare a unui politician, a anunţat marţi, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică. 


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestuia, comentariul a fost postat în luna iunie a anului trecut şi era adresat călătorilor dintr-un autocar şi nu politicianului pe pagina căruia a comentat. 

Sindicalistul a făcut publică şi înştiinţarea pe care conducerea IPJ Vâlcea a transmis-o agentului, din aceasta reieşind că, prin comentariul făcut, el ar fi exprimat "opinii politice în public", încălcând astfel Statutul poliţistului. 

"În data de 09.06.2018, printr-o conduită incorectă, aţi publicat pe pagina de socializare Facebook a unei persoane politice şi membru al unui partid politic, folosind un limbaj neprincipial, mesajul: 'Mamă, ce mecle aveţi... zici că sunteţi luaţi de acasă cu forţa şi băgaţi în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici şi o bere la PET. Să vă fie ruşine! Din cauza voastră ţara asta este unde e... La copiii şi nepoţii voştri nu vă gândiţi, egoiştilor analfabeţi!?', mesaj de dezavuare, de dezaprobare a manifestaţiei politice, exprimând astfel, în mod indirect, opinii politice în public", se arată în înştiinţarea primită de către poliţist. 

În replică, conducerea IPJ Vâlcea spune însă că poliţistul nu a fost cercetat şi nici sancţionat disciplinar, ci doar doar atenţionat pentru "preîntâmpinarea sancţionării unor abateri disciplinare". 

"Poliţistul la care se face referire nu a fost cercetat disciplinar, iar măsura luată nu este o sancţiune disciplinară, ci este o măsură cu caracter administrativ, folosită pentru a preîntâmpina sancţionarea unor abateri disciplinare. Această măsură a fost luată după ce s-au efectuat verificări şi s-a constatat că nu s-au respectat obligaţiile, îndatoririle şi interdicţiile pe care le are poliţistul, conform Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului", se arată într-o precizare, transmisă Agerpres, de conducerea IPJ Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri