Copil bătut de polițiști locali. Ce spune Poliția Locală a Sectorului 3

Data actualizării: Data publicării:
copil

Incident grav în sectorul 3 al Capitalei. Un copil a fost bătut de patru angajați ai poliției locale pentru că pescuia în lacul IOR. Fratele lui a filmat agresiunea și imaginile au ajuns pe internet. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Poliţiştii locali plătiţi să păzească parcul IOR din Bucureşti au dat, deunăzi, lovitura: au prins în flagrant doi adolescenţi care pescuiau.

- Mai eşti mă şmecher?

- O să-ţi facă dosar penal! Stai aici, mă!

- Vezi că fuge! Vezi că fuge!

- Dacă fugi, îţi rup piciorul.

Minorul prins cu undiţa în lac a fost înconjurat de patru poliţişti locali. Unul l-a ţinut, al doilea a filmat momentul cu telefonul, al treilea a privit scena, iar al patrulea l-a lovit cu pumnul în stomac.

Pumnul a doborât copilul. Fratele său a surprins momentul pe telefonul mobil. A cerut explicaţii, dar degeaba.

- Aoleu! - Bre, de ce dai bre?

-N-a dat mă nimeni!

-I-a dat mare pumn în ficat! Uite aici. Am văzut eu.

-Aoleu!

-Poliţia! Uite bat copiii! Ce poliţişti sunt ăştia? Bat copiii în ficat?

-Ce e acolo?

-Peşte! Ce să fie altceva? E vreun om mort?

-Joacă teatru! Joacă teatru!

-Ştiţi de câte zile îi alergăm? Uitaţi nenorociţii ce fac!

-Da, ce peşte au prins... Au prins şi ei nişte peşte!

Poliţiştii le-au confiscat minorilor bicicletele şi peştii. Apoi şi-au anunţat telefonic şefii că au prins braconierii!

- Şefu, i-am prins pe ăia trei care, care... care au prins nişte peşte!

- Dane, ia-l şi hai să-i punem cătuşele!

O echipă Digi24 a încercat să afle părerea directorului Poliţiei Locale a Sectorului 3 despre acest caz.

- Domnul director Bratu?

-Nu este!

- Director adjunct?

- Deci nu sunt obligată să vă răspund. Vă rog frumos să ieşiţi afară!

Primarul Sectorului 3 susţine că respinge orice formă de violenţă, dar nu este convins că poliţistul local din subordine a lovit copilul.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: Am văzut imaginile şi poliţistul a explicat că dacă ar fi dat efectiv, nu ar mai fi putut să vocifereze în acel fel, pentru că ar fi rămas fără aer măcar câteva minute. Comisia de disciplină a fost sesizată, eu nu vă spun decât atât: aceşti tineri ne fac mari probleme şi indiferent dacă se demonstrează că au fost loviţi, cine a făcut-o să plătească. Nu pot să fiu eu comisia de anchetă.

Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 anunţă că dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. A fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun. Reprezentanţii Poliţiei Naţionale susţin că poliţiştii locali sunt neinstruiţi şi prejudiciază imaginea Poliţiei Române.

"Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. (...) A fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la fapte," transmite Poliția Locală Sector 3.

Laurenţiu Cătălin Mişa, preşedintele Sindicatului Europol Sector 3: Majoritatea cetăţenilor încă nu fac diferenţa între cele două instituţii. Confuziile sunt alimentate de asemănarea uniformelor şi maşinilor de serviciu, dar mai ales datorită denumirii de poliţist. Sunt incapabili să vină în sprijinul cetăţenilor din cauza lipsei de instruire şi pregătire profesională.

Ultimul caz complex, neelucidat încă de poliţiştii locali care păzesc parcul IOR, datează din mai, anul trecut. Au dispărut atunci opt pui de lebădă. Hoţii nu au fost încă prinşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri