Polițiștii din Vaslui au oprit un tractorist fără lumini și numere și au descoperit că era și beat

Data publicării:
tractor
Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Oşeşti, judeţul Vaslui, a fost trimis în arest preventiv la domiciliu după ce a fost prins de poliţişti conducând un tractor, deşi se afla în stare avansată de ebrietate.

Tractoristul a fost oprit de poliţişti cu ocazia unui control, deoarece circula fără a avea în funcţiune surse de iluminare şi fără plăcuţă cu număr de înregistrare, scrie Agerpres.

"Întrucât conducătorului tractorului agricol emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, pentru comiterea a trei abateri, cu amendă în cuantum total de 1.450 lei. Poliţiştii rutieri vasluieni l-au reţinut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanţă de judecată care a dispus măsura arestării preventive la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a bărbatului.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri