Pompierii au avut, în Noaptea de Înviere, peste 1.200 de intervenţii, în scădere față de anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
echipament de pompieri
Incendiu violent din cauza unei lumânări. O femeie a murit, 30 de persoane au fost evacuate. FOTO: Getty Images

În prima Noapte de Înviere din istorie fără creștini în biserici, peste 5.000 de pompieri au asigurat misiunile de protecţie a populației, în ultimele 24 de ore, la nivel național fiind înregistrate 1.202 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 148 de incendii, anunță, duminică, IGSU. În 2019, salvatorii au intervenit la peste 1.300 de cazuri, cele mai multe fiind de acordare a primului ajutor medical.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează că majoritatea incendiilor la care s-a intervenit au fost de vegetație uscată. În 2019, salvatorii au fost solicitaţi pentru stingerea a 96 de incendii.

De asemenea, au fost raportate 838 cazuri la care a fost nevoie de intervenția SMURD, respectiv 837 pentru acordarea primului ajutor medical și o misiune de descarcerare, precum şi alte 216 situații pentru protecția comunităților.

„Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a scăzut cu aproximativ 8% față de perioada similară a anului trecut (1.202 în anul 2020, față de 1.302 intervenții în anul 2019), în special pe fondul reducerii solicitărilor SMURD”, arată sursa citată.

În Noapte de Înviere au fost înregistrate două incendii la locuințe, care au avut drept cauză probabilă lumânarea aprinsă. Unul dintre ele a avut loc în județul Suceava, în localitatea Frasin și evenimentul nu s-a soldat cu victime, scrie Mediafax. Un al doilea incendiu de locuință a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea gălățeană Salcia.

„Un echipaj de prim ajutor a acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit arsuri minore la nivelul feței. Persoana a refuzat transportul la spital”, precizează IGSU.

Totodată, duminică dimineață, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o biserică din localitatea Cubleșu Someșan, județul Cluj.

„Incendiul s-a manifestat în altar, fiind afectată o suprafață de aproximativ 20 mp. În urma evenimentului, nu au existat victime”, explică oficialii Inspectoratului.

În acest context, IGSU recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor.

„Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse”, conchide sursa citată anterior.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...