Pompierii au avut, în ultimele 24 de ore, peste 1.300 de intervenţii

Data publicării:
iepure-casca-pompier-isu-prahova
Foto: ISU Prahova

În Noaptea de Înviere, peste 5.100 de pompieri au asigurat misiunile de protecţie a populaţiei, la nivel naţional fiind înregistrate 1.302 intervenţii în ultimele 24 de ore. Salvatorii au fost solicitaţi pentru stingerea a 96 de incendii, 1.070 cazuri SMURD, din care 1.062 pentru acordarea primului ajutor medical şi 8 misiuni de descarcerare, şi 136 situaţii pentru înlăturarea efectelor de vreme rea şi pentru protecţia comunităţilor. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

iepure-casca-pompier-isu-prahova
Foto: ISU Prahova

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creşterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor de urgenţă, precizează IGSU.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii suplimentare. Noaptea trecută, echipaje de pompieri şi paramedici s-au aflat în proximitatea bisericilor şi a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros.

Respectarea de către cetăţeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca Sfânta Sărbătoare să se desfăşoare fără evenimente care să le pună viaţa şi bunurile în pericol, mai precizează IGSU.

În urma precipitaţiilor şi a vântului de intensitate semnificativă din cursul zilei de sâmbătă, au fost semnalate efecte negative în 4 judeţe - Alba, Hunedoara, Mureş şi Timiş. Astfel, pompierii militari împreună cu autorităţile publice locale au acţionat pentru degajarea a 35 de copaci doborâţi, 5 cabluri electrice şi 7 elemente de construcţie desprinse, fiind avariate 3 autoturisme şi 7 acoperişuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curţi şi subsoluri inundate.

În această dimineaţă nu mai erau solicitări de intervenţii din cauza vremii nefavorabile.

În continuare, pe toată durata sărbătorilor, echipajele de pompieri salvatori rămân mobilizate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri