Pompierii care mergeau să salveze oameni în Bacău, răniți într-un accident provocat de un șofer vitezoman

Data publicării:
inundatii FB MAI pompieri ISU

6 pompieri care mergeau să intervină într-o zonă inundată din Bacău au fost răniţi într-un accident. Autospeciala lor a fost lovită de un şofer care circula cu viteză. 3 persoane care se aflau în maşina care a provocat accidentul au fost rănite, iar una dintre ele a fost descarcerată chiar de angajaţii ISU.

„O mașină de pompieri care tracta o barcă a fost accidentată frontal de un șofer, șase subofițeri răniți, mașina de intervenție este avariată
0. Este inadmisibil așa ceva și vreau ca poliția să fie foarte drastică cu astfel de șoferi inconștienți”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan.

Nouă persoane, între care şase pompieri, au fost rănite sâmbătă dimineaţă într un accident rutier produs în judeţul Bacău, în care au fost implicate un autoturism şi o autospecială de pompieri care mergea la o intervenţie de salvare a unor oameni luaţi de viituri.

Primele informaţii furnizate de ISU Bacău arată că un autoturism s-a ciocnit cu o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care se deplasa la o misiune de salvare a trei persoane - doi adulţi şi un copil - surprinşi de viitură în localitatea Sănduleni.

În urma impactului, autospeciala cu pompieri s-a răsturnat, în timp ce din autoturism o persoană a rămas prinsă în maşină.  Persoana încarcerată a fost scoasă de către membrii echipajului de pompieri din autospeciala răsturnată, până la sosirea forţelor de intervenţie chemate pentru accident.

În urma accidentului, au fost transportate la spital nouă persoane - şase pompieri şi trei persosne din autoturism.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, din cauza ploilor din ultimele ore în mai multe localităţi au fost probleme din cauza inundaţiilor. Astfel, printre cele mai afectate se află Sănduleni, Ardeoani, municipiul Moineşti şi oraşul Comăneşti, unde au fost inundate gospodării şi străzi.  

De asemenea, pompierii au intervenit şi în municipiul Bacău, acolo unde o stradă a fost inundată, în zona respectivă circulaţia desfăşurându-se cu dificultate, în prezent lucrându-se pentru scoaterea apei. De asemenea, tot în municipiul Bacău, două maşini au rămas blocate într-un pasaj, în zona Sănduleni, fiind scoase de pompieri.

Reprezentanţii ISU Bacău au mai precizat că cel puţin 20 de persoane au fost salvate, iar dintre acestea jumătate erau copii, intervenţiile având loc în Moineşti, Comăneşti şi Poduri. Două dintre acestea persoane nu se puteau deplasa, având probleme locomotorii. De asemenea, patru persoane au fost salvate de pompieri în Ştefan Cel Mare, după ce apa a inundat carosabilul şi au rămas blocate în autoturisme.

Tot din cauza inundaţiilor, şase localităţi şi o parte din municipiul Moineşti au rămas fără energie electrică, fiind afectaţi peste 2.600 de consumatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri