Ponturi ca să nu fiţi păcălit de taximetrişti în noaptea de Revelion

Data publicării:
taxi

Noaptea de Revelion este unul din cele mai profitabile momente ale anului pentru taximetrişti. Şi se poate trasforma într-o noapte de coşmar pentru clienţi. Puteţi da peste şoferi care refuză comanda sau nu pornesc aparatele de taxat şi vă cer sume enorme pentru curse care ar costa câţiva lei. Ca să evitaţi experientele neplăcute, companiile au pregătit câteva sfaturi pentru clienţii care vor să circule cu taxiul în noaptea dintre ani.

Dacă veţi fi căutarea unui taxi în noaptea de Revelion, nu mergeţi foarte relaxaţi în staţii pentru că aveţi toate şansele să vă treziţi cu surprize neplăcute. Puteţi fi suprataxat la finalul cursei sau vi se va impune un tarif minim. Aşa că mai bine faceţi comandă.

Ca să nu aşteptaţi mult la comenzile telefonice, puteţi apela la aplicaţiile mobile, foarte populare acum. Şi e bine de ştiut că unele permit şi plata cu cardul.

„Folosim doar aplicaţii, două aplicaţii, la telefon nu prea răspund fetele”, spune un taximetrist.

„Prin aplicaţie te duce exact la client, nu stai să te mai complici, imediat face legătura cu clientul”.

General manager al unei aplicaţii taxi: „Noi încurajăm plata cu cardul, întrucât oferă mai multă transparenţă şi control asupra costurilor, mai ales în perioada sărbătorilor când cererea e foarte mare şi presiunea pe costuri şi comportamentul în piaţă este unul diferit”.

Indiferent dacă alegem comenzile telefonice sau online, reprezentanţii companiilor de taxi ne sfătuiesc să ne înarmăm cu răbdare, pentru că cererea va fi foarte mare în noaptea dintre ani.

În seara aceasta, cele mai multe comenzi vor fi intre orele 20-21. Nici noaptea de Revelion nu va fi mai puţin aglomerată, intervalul de vârf este preconizat între 2 şi 6 dimineaţa, iar cele mai mici şanse de a găsi o maşină disponibilă (vor fi în jurul orei 3). Atunci când numărul comenzilor va creşte de trei ori mai mult decât în mod normal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri