Video Popescu, despre măsuri la problema facturilor: Suntem abia în februarie, nici nu au venit facturile. Ciucă: Discutăm în această seară

Data actualizării: Data publicării:
Contor de energie electrică.
Contor de energie electrică. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că are în vedere adoptarea unui pachet de măsuri pe termen lung pentru problema facturilor la gaz și energie electrică, dar că este prea devreme să discute despre când va fi implementat - „Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua ordonanță ca să vedem exact impactul asupra numărului total”, a spus ministrul. La rândul său, prim-ministrul Ciucă a spus că în această seară va avea loc o întâlnire cu toți miniștrii de resort pentru „a finaliza propunerea de decizie”.

Reporter: Partenerii de guvernare spuneau că dacă nu veniți cu un pachet de măsuri atunci compensarea și plafonarea vor fi prelungite doar pentru luna aprilie, este o variantă în lucru?

Virgil Popescu: Lăsați-ne să finalizăm și, după cum știți, ne întâlnim în fiecare săptămână. În paralel, trebuie să ne gândim și la iarna următoare și la contracte pentru gaze naturale pentru iarna următoare, e un pachet mult mai mare pentru că România aduce 20% gaze din import.

Reporter: Pe ce termen sunt propuse?

Virgil Popescu: Discutăm pe un termen mai lung, înseamnă și doi și trei ani. Discutăm pe o plajă mult mai mare pentru că dacă iar discutăm pe câteva luni de zile, să trecem iarna...

Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua ordonanță ca să vedem exact impactul asupra numărului total. Vă pot spune că pentru noiembrie și decembrie au beneficiat la energie electrică, din datele pe care ni le-au transmis furnizorii, peste 80% din populație, iar la gaze naturale peste 60%.

Ciucă: Discutăm, luni seară, cu miniștrii responsabili pe tema măsurilor din domeniul energiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, de asemenea, că luni seară va avea loc o întâlnire cu miniştrii responsabili pe tema măsurilor din domeniul energiei.

„Este foarte greu să ieşim cu o ordonanţă de guvern până miercuri, în schimb în seara aceasta avem întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili pentru a finaliza propunerea de decizie”, a spus Ciucă la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

El a fost întrebat dacă reglementarea tarifelor la energie şi la gaz ar putea fi una dintre soluţii.

„Sunt două soluţii în discuţie, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor”, a răspuns premierul.

Cu privire la măsurile propuse de preşedintele PNL, Florin Cîţu, respectiv reducerea contribuţiilor la CAS şi a TVA, el a afirmat că a rămas să fie analizate din punct de vedere al impactului pe care îl vor avea în buget.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri