"Porci, grăunțe, garduri. Ce să salvez?". Imaginile dezastrului într-o comună din Vaslui, unde puhoaiele au măturat totul în calea lor

Data actualizării: Data publicării:
inundatii in vaslui
Ploile torențiale au inundat mai multe case și gospodării din județul Vaslui, iar în calea ei, apa a distrus garduri și poduri. FOTO: Captură Youtube

Ploile torențiale au inundat mai multe case și gospodării din județul Vaslui, iar în calea ei, apa a distrus garduri și poduri. Mulți dintre localnici nu au mai apucat să își salveze animalele din fața puhoaielor. 

O ploaie puternică de aproape o oră a măturat totul în calea ei, în Valea lui Darie, județul Vaslui. Nu a ocolit nimic. Nici curți, nici animale, nici case ori drumuri.

Florin Onofrei a pierdut 150 de păsări: "Trei porci, vreo șapte tone de grăunțe, orzoaică, păsările sunt în saci, motorină vreo 200 de litri. Mi-a luat tot. Garduri de vreo 300 de metri... Atât a fost apa de mare. Si eu umblam pe aici să salvez. Ce să salvez?"

În urma puhoaielor au rămas mâl și gunoaie. Șapte case și peste 20 de gospodării au fost inundate.

"Aici dormeam eu, dormitorul meu. Am dat patul la o parte, m-a ajutat un văr de al meu și am scos mâlul de aici", spune un bărbat.

Și grădinile au fost distruse.

"Aici am avut așa o bucată pusă de cartofi, ceapă, usturoi, sămânță de ceapă si tot...pătrunjel, morcovi, cimbru, ce tot pune omul. Era la jumătatea solarului aici în grădină. wc, căruță ce am avut în grădină, tot mi-a luat apa", povestește o femeie.

Și satul vecin, Roșiești, a fost afectat de viitură.

Florin Anea, primar în Roșiești, județul Vaslui: "Un pod, după cum vedeți, datorită precipitațiilor, cantităților mari de apă care s-au acumulat de pe ambii versanți ai satului și de pe stânga și de pe dreapta. Pe lângă faptul că au distrus podul, baza de susținere, uitați cât a săpat față de nivelul care exista - doi metri jumătate- trei metri".

Pe lângă pagubele făcute în gospodării, apele au mai distrus două poduri și aproximativ 20 de kilometri de drumuri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri