Prefectul Capitalei: Medicii și cadrele medicale de la școlile închise vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți Covid

Data publicării:
triaj pacienti covid la spital
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Prefectul Capitalei, George Cojanu, a declarat duminică la Digi24 că medicii și cadrele medicale de la școlile din București care se vor închide în urma trecerii în scenariul roșu vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți Covid. Practic, este vorba despre tot pesonalul medical din școlile bucureștene, în situația în care acestea vor trece la învățământul exclusiv online.  

„Medicii și cadrele medicale de la școlile închise vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți Covid”, a anunțat prefectul George Cojanu, precizând că Direcția de Sănătate Publică știe despre câte cadre medicale sunt la școlile din București.

De asemenea, el a precizat că spitalul modular ridicat în curtea Spitalului Elias va primi cadre medicale de la Elias și de la Spitalul de Urgență Floreasca, lipsa personalului medical fiind una din marile probleme ale crizei pe care o traversăm.

Prefectul a mai anunțat întrunirea luni a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, în urma depășirii în București a pragului de 3 cazuri la mia de locuitori.  

„Vom lua măsurile pe care le-a anunțat și domnul prim ministru și nu sunt blânde. Se închid activități, teatre, școli. Toate măsurile se iau mâine (luni - n.r.)”, a declarat prefectul.

El a mai precizat că Inspectoratul Școlar al Municipiului București va decide închiderea școlilor, Comitetul pentru Situații de Urgență doar stabilește scenariul în care ne aflăm.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri