Prefectura Maramureș: Bărbatul infectat cu coronavirus nu a intract în contact cu nimeni la întoarcerea din Italia

Data actualizării: Data publicării:
izoleta-smurd-coronavirus

Ancheta epidemiologică în cazul bărbatului din Maramureș infectat cu coronavirus a fost finalizată. Prefectura Maramureș a transmis că bărbatul de 45 de ani a dat dovadă de prudență și a evitat contactul chiar și cu soția sa.

Potrivit anchetei realizate de Prefectura Maramureș, bărbatul nu a spus la vamă că vine din Italia. Traseul lui a fost urmărit însă pe camerele de supraveghere și se pare că a călătorit singur.

Autoritățile mai spun că el a dat dovadă de prudență. A mers acasă și s-a izolat într-o cameră, fără să aibă contact cu soția lui.

În ziua următoare, bărbatul a sunat la 112 și a spus că are simptome asemănătoare coronavirusului și a fost transportat cu o ambulanță la Clinica de Boli Infecțioase din Baia Mare.

Echipajului de pe ambulanță i-a spus prima oară că s-a întors din Italia, din Udine, oraș care nu se află în carantină. Tot celor de pe ambulanță le-a mai spus că prezenta simptomele încă de când se afla acolo.

Autoritățile din Baia Mare fac apel la calm, amintind că bărbatul întors din Italia nu a intrat în contact cu nicio persoană.

El se află acum în carantină în Cluj-Napoca, fiind de două ori testat cu coronavirus. Va rămâne acolo pentru următoarele 14 zile, urmând să fie testat din nou la finalul acestei perioade.

În continuare, starea celor trei persoane cu coronavirus din România este bună, bărbatul din Maramureș acuzând în plus stări de oboseală și probleme de respirație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri