Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va intra în carantină după ce a un consilier al său a fost confirmat cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
premierul israelian Benjamin Netanyahu
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu. Foto: Getty Images

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu va intra în carantină, începând de luni, după ce un consilier al său a fost testat și confirmat cu coronavirus. Netanyahu este al doilea șef de guvern care intră în carantină. Primul a fost prim-ministrul britanic, Boris Johnson, care a fost și confirmat cu infectare cu coronavirus.

Netanyahu şi personalul său apropiat vor rămâne izolaţi până la încheierea anchetei epidemiologice. Un consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost testat pozitiv pentru coronavirus, au anunţat luni oficiali israelieni.

Până în prezent, Israel a raportat 705 de cazuri de coronavirus, majoritatea cu simptome uşoare. Aproximativ 10 pacienţi sunt în stare gravă şi 15 s-au recuperat complet. Israel a fost una dintre primele ţări care a adoptat măsuri de călătorie stricte, iar joi, premierul Benjamin Netanyahu a înăsprit o politică naţională de rămânere la domiciliu, spunând că poliţia va aplica restricţiile. De asemenea, populaţiei i s-a recomandat să evite adunările mai mari de 10 persoane, iar guvernul a ameninţat să impună ordine de izolare dacă oamenii nu respectă regulile.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, este un alt şef de guvern care se află în carantină, el fiind testat pozitiv cu coronavirus.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri