Președintele Coaliției pentru Familie: Cazurile de copii bătuți și femei ucise de soți sunt accidente

Data publicării:
149147

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, nu crede în statisticile prezentate de organismele europene, dar și de Poliția Română, conform cărora 63% dintre părinții români declară că își bat copiii. Într-un interviu acordat Libertatea, Mihai Gheorghiu a declarat că organizația pe care o conduce nu se poate ocupa de probleme precum violența domestică sau alcoolismul în familie. 

„Nu știu cine face astfel de sondaje? Organizația Salvați Copiii? Salvați copiii de cine? De părinți lor, eventual”, a declarat Mihai Gheorghiu, atunci când i s-au prezentat mai multe statistici, inclusiv ale Poliției Române, precum și ale Comisiei Europene, potrivit cărora 1 din 2 părinți români crede că bătaia aplicată copiilor este înspre binele lor. 

Întrebat dacă nu crede că, în România, unii copii sunt bătuți de părinți, Mihai Gheorghiu a răspuns categoric.

„Nu, nu am această experiență. trăiesc în România de când m-am născut, nu cred că...această idee de a crea din familia românească un teritoriu al violenței împotriva femeilor, împotriva copiilor...Eu nu spun că nu există accidente. Acest procent de 63% este sigur fals. Eu nu cred în așa ceva”, a spus președintele Coaliției pentru Familie.

Atenționat că există și statistici ale Poliției Române, conform cărora, săptămânal, 2 femei sunt ucise în bătaie de soți, Mihai Gheorghiu a negat cifrele.

„Cred că acest lucru ar trebui să-l discutați la Poliția Română. Nimeni nu spune că nu există violență în familie, că nu există medii dominate de vicii, cum ar fi alcoolismul. E o problemă, dar noi nu le putem rezolva pe toate”, a declarat Mihai Gheorghiu.

Liderul Coaliției pentru Familie numește „literatură de groază” Eurobarometrul (un studiu comandat de Comisia Europeană și realizat în toate statele UE). Conform Eurobarometrului de acum doi ani, peste 55 la sută dintre români consideră violul justificat în anumite condiții. „Nu cred că realitatea este atât de neagră pe cât vreți s-o prezentați”, „Pe cât o prezintă Poliția Română”, „Sunt milioane și milioane de familii în această țară, a arunca cu noroi, cu pământ, cu mizerii în ele mi se pare un lucru extrem de jenant și manipulator. Fiecare societate are problemele ei. Violența e o problemă generală a societății moderne”. Vezi VIDEO integral aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri