Președintele Finlandei: Suntem deschiși să discutăm îngrijorările Turciei privind aderarea noastră la NATO

Data publicării:
President Joe Biden, Prime Minister Magdalena Andersson of Sweden, and President Sauli Niinistö of Finland make on joining NATO, Washington, District of Columbia, USA - 19 May 2022
„Finlanda a avut întotdeauna relații bilaterale extinse și bune cu Turcia", a spus președintele Finlandei, Sauli Niinisto. Foto: Profimedia Images

Președintele finlandez, Sauli Niinisto, a declarat că țara sa este deschisă să discute îngrijorările Turciei privind aplicația statului scandinav pentru intrarea în NATO, transmite The Guardian.

Finlanda este pregătită să se angajeze la securitatea Ankarăi, a spus Niinisto într-o conferință de presă comună cu Joe Biden și Magdalena Andersson, premierul Suediei.

Președintele Finlandei s-a adresat direct Turciei în discurs:

„Finlanda a avut întotdeauna relații bilaterale extinse și bune cu Turcia. Ca aliați NATO, ne vom angaja la securitatea Turciei, așa cum Turcia se va angaja la securitatea noastră.

Luăm în serios terorismul. Condamnăm terorismul în toate formele sale și suntem activ angajați în combaterea acestuia.

Suntem deschiși să discutăm toate îngrijorările pe care le-ar putea avea Turcia privind calitatea noastră de membru într-un mod deschis și productiv”.

Niinisto a adăugat că decizia Finlandei de a intra în NATO a fost luată cu „o majoritate parlamentară covârșitoare și un uriaș și puternic sprijin popular”.

Finlanda va fi un aliat puternic în NATO, a spus acesta, adăugând că forțele armate finlandeze „sunt unele dintre cele mai puternice din Europa”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri