Preşedintele Sanitas București, după evacuarea pacienţilor de la Foişor: „Opriţi-vă, domnilor, şi plecaţi acasă!”

Data publicării:
Un pacient de la Spitalul Foișor este urcat în ambulanță.
Pacienţi operaţi în ultimele zile la Spitalul Foișor sunt transferaţi în cursul acestei seri la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat „şocat” de situaţia de la Spitalul Foişor, de unde pacienții au fost externați sau mutați în grabă la alte spitale, şi a cerut demiterea ministrului Vlad Voiculescu.

„Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru... Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte... în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?! Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale... Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical”, a spus Hușanu, potrivit Mediafax.

„Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă, domnilor, şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, a adăugat el.

Preşedintele Sanitas Bucureşti a revenit ulterior cu un al doilea mesaj în care îi cere ministrului Vlad Voiculescu să demisioneze.

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici), dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: demisia! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a spus el.

Spitalul Foişor din Bucureşti devine spital COVID, pacienţii non-COVID fiind mutaţi în alte unităţi spitaliceşti vineri seara.

Spitalul Foişor are o secţie de terapie intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secţia de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineaţă spitalul va începe să primească pacienţi COVID”, a spus Arafat.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri