Video Prima declarație a lui Alexandru Pițurcă după ce a fost eliberat din arest

Data actualizării: Data publicării:
alexandru piturca la iesirea din arest
Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest. FOTO: captură Digi24

DNA a contestat decizia instanței prin care toți acuzații din dosarul măștilor vor fi cercetați în libertate. Judecătorii au hotărât în cursul nopții ca și Alexandru Pițurcă să fie pus sub control judiciar pe timpul investigațiilor, măsură care fusese luată și față de tatăl lui, Victor Pițurcă, și șeful Romarm.

Primele declarații ale lui Alexandru Pițurcă:

Reporter: Te așteptai să fii eliberat?
Alexandru Pițurcă: Normal.

DNA a contestat deja decizia instanței și va încerca să obțină la Curtea de Apel arestarea preventivă pentru Alexandru Pițurcă și șeful Romarm. În paralel, continuă investigațiile în dosarului cu prejudiciu de aproape două milioane de euro.

Alexandru Piţurcă a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, în timp ce Gabriel Ţuţu a stat şi el o zi în arestul Poliţiei Capitalei. În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă. 

Alexandru Pițurcă e acuzat, ca și tatăl său, de cumpărare de influență. El a fost pus sub acuzare, deoarece ar fi coordonat firmele care au adus în țară utilajele și măștile neconforme. Aceste produse ar fi trebuit să salveze vieți în spitale, însă conform procurorilor acestea au rotunjit veniturile familiei Pițurcă și ale lui Gabriel Țuțu cu aproape 2 milioane de euro. 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri