Prima declarație dată de polițistul care a lovit mortal un copil în sectorul 1. El a recunoscut că nu avea o misiune urgentă

Data publicării:
politistul care a lovit mortal un copil este audiat
Prima declarație dată de polițistul care a lovit mortal un copil în sectorul 1. FOTO: Captură Digi24

Polițistul care a accidentat mortal o fată de 11 ani pe trecerea de pietoni și a lovit-o grav pe alta a dat joi, în fața anchetatorilor, prima declarație de la punerea sa sub acuzare. El a susținut că nu le-a văzut pe cele două fete și a recunoscut că nu avea o misiune urgentă.

Audierea de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a durat aproximativ o oră.

Avocatul care reprezintă familia fetei lovite mortal a declarat că polițistul a recunoscut faptul că avea viteză excesivă.

El a spus că în ziua respectivă nu se afla în misiune, şi că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama că au fost două victime. De altfel, și în apelul pe care l-a dat imediat după accident la 112 a spus că a lovit un copil.

Pe de altă parte, el a motivat că a pus bocancul lângă trupul fetei, deoarece așa i-ar fi spus cei de la 112 să facă, să îl sprijine. El a explicat și de ce și-a schimbat geaca imediat după accident, afirmând că s-a temut de oamenii din zonă, care erau furioși.

Bărbatul este cercetat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au extins urmărirea penală în cazul lui și pentru vătămare corporală din culpă.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că polițistul mergea către o misiune care nu era urgentă, contrazicându-l astfel pe șeful Poliției Capitalei.

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Efectua o misiune polițienească la solicitare structurilor de evidența populației, verifica persoane la domiciliu. Nu era misiune urgentă".

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: "Se îndrepta spre secția 5, își desfășurase activitatea".

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri