Video Prima persoană vaccinată la Iași împotriva Covid-19: „Putem să vedem luminița de la capătul tunelului”

Data actualizării: Data publicării:
Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în România
Foto: InquamPhotos/George Călin

Vaccinarea împotriva Covid-19 a început și la Iași. Primul medic vaccinat acolo s-a declarat mulțumit și a spus că este norocos să fie prima persoană imunizată împotriva acestei boli - „În momentul de față știu că, într-adevăr, putem să vedem luminița de la capătul tunelului”, a spus el.

„Nu pot decât să spun că sunt norocos, sunt mulțumit. Sigur, vaccinarea trebuie să fie dublată de măsurile de prevenție, care trebuie respectate în continuare.

În momentul de față știu că, într-adevăr, putem să vedem luminița de la capătul tunelului. Voi primi a doua doza peste 21 de zile. Sunt sigur că vaccinul va ajunge la timp și, totodoată, pozitivismul care mă caracterizează mă face să fiu convins că nu vor fi reacții adverse.

Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale dar, dacă vom avea posibilitatea, dacă timpul ne va permite vom prelungi vaccinarea astfel încât să scurtăm cât mai mult intervalul de vaccinare.

Din momentul vaccinării, în mod normal încep să apară anticorpi, dar imunitatea propriu-zisă o vom avea după cea de-a doua doză, undeva la două săptămâni. De aceea e important să purtăm în continuare masca și să respectăm măsurile de prevenție.

Este recomandat să se vaccineze și cei care au făcut deja Covid-19”, a spus prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 la Iași. 

Moment istoric pentru România și Uniunea Europeană. După un an de luptă cu noul coronavirus, astăzi a început campania de vaccinare. La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în București, iar o oră mai târziu în toată țara. Primul român care a primit o doză din acest ser este o asistentă de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri