Prima sancțiune în baza ordonanței militare 2. S-a aplicat unei femei care a ieșit pe geam din locuința unde era izolată

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Foto: arhivă Poliția Română

O femeie care era în izolare la domiciliu a ieșit pe geam din locuința de la parterul blocului și, fiind prinsă de poliție, a fost introdusă într-un centru de carantină, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică dimineață, în jurul orei 03.00, o persoană a sesizat la 112 că o femeie a ieșit, pe geam, dintr-o locuință de la parterul blocului.

La fața locului au mers polițiști din cadrul Secției 13, care au depistat persoana respectivă.

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoana. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare. 

Măsura a fost dispusă în baza deciziile luate după instaurarea stării de urgență în România, inclusiv înăsprirea măsurilor pentru respectarea autoizolării la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază, prevede ordonanța militară 2.

Aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Aceste măsuri dispuse nu înlătură răspunderea contravențională sau penală.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri