Prima victimă a războiului comercial Statele Unite - UE: motocicletele Harley Davidson

Data publicării:
harley davidson

Producătorul american Harley-Davidson intenționează să transfere o producție a motocicletelor sale din S.U.A. către alte țări în încercarea de a scăpa de majorarea taxelor vamale cu 25%, decisă de Uniunea Europeană.

 

Mutarea producției este un răspuns la tarifele în creștere decise de către Uniunea Europeană, iar războiul comercial al președintelui Donald Trump subminează un producător american renumit, potrivit Bloomberg.com.

Fiecare motocicletă va costa mai mult cu 2.200 de dolari, după ce Uniunea Europeană și-a majorat taxele pe bicicletele importate din SUA la 31%, de la 6% la 22 iunie, a declarat luni producătorul din Milwaukee. Acest lucru va costa Harley aproximativ 90 milioane dolari la 100 milioane dolari anual, deoarece compania mai degrabă vrea să absoarbă decât să treacă costurile suplimentare la clienți.

Deși Trump a susținut în mod repetat că SUA poate câștiga războaie comerciale, victimele încep să se înmulțească. Harley nu a specificat la care fabrici internaționale va fi stimulată producția.

Compania își desfășoară activitatea în Brazilia, India și Australia și va începe producția în Thailanda în acest an. Sporirea producției în fabricile internaționale pentru UE poate dura cel puțin nouă până la 18 luni, potrivit companiei. Harley a declarat că se angajează să facă motociclete în S.U.A., însă a sugerat că nu are altă posibilitate decât să-și mute producția de pe piața internă.

Compania a vândut aproape 40 000 de biciclete în Europa anul trecut, iar ponderea continentului în livrările totale a fost cea mai ridicată din 2011. "Creșterea producției internaționale pentru ameliorarea sarcinii tarifare a UE nu este o preferință a companiei, ci reprezintă singura opțiune durabilă de a face motociclete accesibile clienților din UE și de a menține o afacere viabilă în Europa", a declarat compania.

Acțiunile Harley au scăzut cu 1,7% până la 43,45 dolari SUA dimineață la New York, înainte de începerea tranzacționării regulate. Acțiunile au scazut cu 13% în acest an. Tarifele UE sunt doar cele mai recente lovituri pe care Harley le-a primit din partea politicilor comerciale ale lui Trump.

Compania a avertizat că tarifele Trump pentru oțel și aluminiu vor conduce la creșteri ale costurilor cu materiile prime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri