Primăria Capitalei a aprobat înfrățirea dintre București și Kiev. PNL cere abrogarea înfrăţirii cu Moscova

Data publicării:
Steag al Ucrainei într-o imagine din Kiev.
Primăria Capitalei a aprobat înfrățirea dintre București și Kiev. Foto: Profimedia

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat luni că în Consiliul General al Municipiului București a fost aprobată înfrățirea dintre București și capitala Ucrainei, Kiev.

„Pentru a ne arăta solidaritatea cu capitala Ucrainei aflată acum sub asediu, am hotărât să aprobăm înfrățirea dintre București și Kiev. Ne apropie aceleași valori europene, ne apropie dorința de pace și colaborare”, a anunțat Nicușor Dan.

Acesta spune că Bucureștiul este în continuare alături de țara vecină, Ucraina, care e afectată de război și are nevoie de ajutor.

Tot luni, CGMB a aprobat un protocol între ASSMB și Crucea Roșie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente și materiale sanitare cu destinația Ucraina, potrivit Mediafax.

Primarul anunță că achizițiile vor fi făcute urgent, astfel încât să se asigure un transport cât mai rapid către graniță, de unde convoiul să fie preluat de ucraineni.

PNL cere abrogarea înfrăţirii cu Moscova

Grupul PNL din Consiliul General solicită primarului general să demareze acţiunile necesare pentru abrogarea hotărârii prin care a fost aprobată înfrăţirea dintre Bucureşti şi Moscova.

„Nu putem fi asociaţi cu o capitală a unui stat terorist, un stat agresor, un stat care nu respectă dreptul internaţional”, a susţinut el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri