Primăria Capitalei preia îngrijirea celor 750 de câini din adăpostul Odăi, prinși în conflictul dintre Clotilde Armand și Romprest

Data publicării:
caine in cusca intr-un adapost pentru animale
Adpost pentru câini. FOTO: Gulliver/ Getty Images

ASPA va prelua îngrijirea celor 750 de câini din adăpostul Odăi, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit, spune edilul.

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a adăugat el.

Anunțul vine după ce asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola a avertizat că cei 750 de câini aflaţi în adăpostul Odăi, care ține de Primăria sectorului 1, riscă să devină victime colaterale în scandalul dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest, îÎn acest moment, personalul care îngrijeşte animalele aparţine Romprest, iar o eventuală reziliere a contractului ar duce la desfiinţarea adăpostului, susţin cei de la Kola Kariola.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri