Primăria Clujului va interzice paradele gay din oraș, după scandalul de sâmbătă

Data actualizării: Data publicării:
jandarmeria

Primăria orașului Cluj a luat decizia de a interzice, pe viitor, paradele gay și mitingurile LGBT, după scandalul de sâmbătă, când actrița Oana Mardare a fost săltată de jandarmi pentru că ar fi tulburat liniștea unei manifestații de susținere a familiei tradiționale, scrie Monitorul de Cluj. 

Actrița Oana Mardare a mers, sâmbătă, la mitingul de susţinere a familiei tradiţionale din Cluj-Napoca şi a comentat la una dintre replicile vorbitorilor, fiind apostrofată de mulţime. Ulterior, ea a fost îndepărtată de jandarmi din Piaţa Avram Iancu, fiind cercetată pentru ”tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări autorizate”.

"Noi am făcut ceea ce trebuia, am aprobat cele două manifestații. Din păcate, la una dintre manifestații s-a escaladat mult prea mult toată situația și ar fi putut să fie o chestiune elegantă și să arate că orașul de pe Someș e un oraș cosmopolit, deschis, tolerant în care au loc absolut toți. Eu cred că o manifestare este suficientă, au spus ce au avut de spus (n.red. comunitatea LGBT), și-au exprimat punctul de vedere, sunt și alte orașe din România în care pot să-și desfășoare activitățile", a declarat, marți dimineața, viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio, potrivit Monitorului de Cluj.

Aproximativ cincizeci de persoane au participat sâmbătă la un miting de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de Partidul România Unită, Partidul România Mare şi organizaţia Noua Dreaptă. Mitingul a avut loc după o paradă gay la care au participat peste 800 de persoane.

Manifestarea a început cu rostirea în grup a rugăciunii ”Tatăl Nostru”, iar manifestanţii au avut pancarte cu mesaje precum ”Împotriva homoxexualilor pentru normalitate”, ”Clujul nu este Sodoma”, sau ”Trei milioane de români, o singură voce: referendum”.

La un moment dat, unul dintre vorbitori a catalogat drept ”obscenă” manifestarea de susţinere a comunităţilor sexuale ce avusese loc mai devreme în oraş, iar o tânără din mulţime a replicat: ”Am fost acolo, nu a fost obscen”.

În acel moment, tinerei i s-a cerut să plece, fiind apostrofată de mai mulţi participanţi. Jandarmii au intervenit şi au îndepărtat-o din Piaţa Avram Iancu, fiind condusă la sediul Şecţiei 2 Poliţie pentru cercetări.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri