Primăria Gornet renunță la recursul prin care cerea daune de la DSU. Doar localnicii vor face acţiuni personale în instanţă

Data actualizării: Data publicării:
Poliția a pus filtre la intrările în Gornet.
Foto: Digi24

Primăria Gornet, care a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti anularea ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a unui sat component, renunţă la recursul formulat împotriva sentinţei iniţiale, motivând că localnicii vor formula acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva DSU.

Potrivit datelor transmise Agerpres, joi, de avocatul Bogdan Dumitru, care a reprezentat autorităţile locale din Gornet în instanţă, o adresă privind renunţarea la judecarea cererii de recurs formulate împotriva sentinţei pronunţate de CAB a fost depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Motivul renunţării la judecarea cererii de recurs îl reprezintă faptul că locuitorii satului Gornet înţeleg să formuleze acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), după rămânerea definitivă a sentinţei pronunţate de CAB, se arată în documentul citat.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în data de 4 august, cererea autorităţilor locale din comuna prahoveană Gornet de anulare a ordinului şefului DSU privind intrarea în carantină a satului Gornet.

De asemenea, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

Ulterior, cele două părţi din dosar au formulat recurs împotriva deciziei CAB, avocatul care a reprezentat autorităţile din Gornet cerând, de această dată, daune morale de două milioane de euro, jumătate din suma pretinsă iniţial.

ICCJ anulează definitiv ordinul şefului DSU de intrare în carantină a localităţii Gornet

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi recursul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a ordinului şefului DSU privind intrarea în carantină a localităţii Gornet din judeţul Prahova.

"Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr. 694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Obligă recurentul-pârât Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la plata sumei de 1.000 lei, cu aplicarea art. 451 alin. 2 Cod Procedură Civilă, reprezentând cheltuieli de judecată către recurenta - reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Instanţa a luat act că Primăria din Gornet a renunţat la recursul prin care solicita despăgubiri de la DSU.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri